Warmte

Een woning is een compleet huis gebouwd uit prefab gevel-, vloer- en dakdelen. Het gewicht van de prefab elementen bedraagt slechts 15% ten opzichte van traditionele bouw. Dit komt mede door het toepassen van staalframe bouw en unieke toepassing van hoogwaardige isolatie. Bij gebruik van bepaalde bouwmethodes hoeft wat betreft de bouw en architectuur geen concessie te worden gedaan en wordt zoveel mogelijk volgens het Cradle-to-Cradle principe gewerkt. De CO2 reductie in dit huis is wegens gebruik van hernieuwbare energie 100%. Een goed geïsoleerd huis heeft een zeer goede gevel- dak- en vloerisolatie (RC meer dan 13), is volledig kierdicht, heeft glasverwarming en heeft sensorgestuurde ventilatie en koeling.

Fotovoltagecellen en zonnecollectoren op het dak voorzien de woning van energie en warm water. Onder de fundering bevindt zich een watervoorraad (regenwater) van 10.000 liter voor wasmachine, toilet, tuin, auto wassen en koeling van de woning. De woning is geheel zelfvoorzienend en heeft alleen een aansluiting op een nutsvoorziening nodig voor het terugleveren van overcapaciteit of opvangen van eventuele piekvraag.

In de nabije toekomst wordt er gekeken naar mogelijkheden voor energieopslag. Het energieprestatie coëfficiënt (EPC) van een goede woning ligt beduidend lager dan de 0,6 (A+++) van het bouwbesluit van 2012. De woning is flexibel, gemakkelijk uit te breiden en door de toepassing van de lichte prefab gevel-, vloer-, dakdelen is het mogelijk om tot 7 verdiepingen hoog te bouwen. Doordat het bouwproces voor 90% plaatsvindt in de productielocatie (prefab) wordt er extra winst behaald (bouwtijd, renteverlies). Deze aanzienlijke winst vindt u terug in de bouwkosten.