Windenergie

Ook windenergie kan op een dag interessant zijn. Omdat het niet altijd waait en constant waait is de productie van windenergie bij huiseigenaren nog niet zo ver. Maar grote industriƫle windmolenparken zijn uiteraard al een bekend onderdeel van de landschap en worden er veel nieuwe parken in de Noordzee aangelegd.

Windmolenpark

In een windmolenpark staat een verzameling van meerdere windturbines of windmolens en is gebouwd op zee omdat daar veel wind is. Daarnaast hebben mensen er minder snel last van.

Windturbine

Het is mogelijk om ook een kleine versie van een grote windmolen te plaatsen thuis. Deze levert dan stroom op wanneer het gaat waaien.

Windmolen

Windmolen zijn eigenlijk al verouderd en werden vroeger vooral gebruikt voor het malen van graan of het pompen van water. Stroom wordt tegenwoordig met windturbines opgewekt.

Voordelen windenergie

Al jaren gebruikt met windenergie om arbeid te kunnen verrichten. De eerste windmolen werden door de Perzen en Chinezen geplaatst en gebruikt om allerlei dingen mee te doen. Het verlicht zwaar arbeid.

Nadelen windenergie

Het grote nadeel is natuurlijk dat het niet altijd waait en er dus een constante productie van stroom is. Daarom moet er gekeken worden naar meer vormen van energie.

Meer over windenergie.